Over mij

Flinke Hond is Sander Ampe. Zo lang ik me kan herinneren ben ik opgegroeid tussen de honden en andere dieren. Een liefde die ik heb geërfd van mijn ouders. Deze begripvolle en liefdevolle mensen hebben me ook andere waarden meegegeven: zoals empathie en veel geduld. Waarden die ik nu elke dag kan gebruiken bij het opvoeden van mijn en andere honden. Want vergis je niet: een hond correct opvoeden vraagt oeverloos geduld!

Flinke Hond hondengedragstraining Gent

Na jaren van omzwervingen en zoeken van wat ik nu eigenlijk wou doen met mijn leven bleek dat mijn roeping al die jaren gewoon voor mijn neus lag. Honden opvoeden, maar vooral mensen opvoeden. Ik geef namelijk geen les aan de honden. Ik geef les aan de geleiders, aan het gezin van de hond. Daarnaast wil ik diezelfde mensen ook enkele dingen bijbrengen over gezonde voeding.

Ik heb Flinke Hond opgericht vanuit een verlangen om bepaalde leegtes in de hondenwereld op te vullen. Zo was ik zelf veel met de voeding van mijn trouwe viervoeters bezig na het volgen van de cursus ‘Voeding van de hond’. Dagelijkse gezonde voeding was er reeds in overvloed, maar voor beloningen of een tussendoortje was er jammer genoeg minder keuze. Nu is dit gelukkig verleden tijd met Flinke Hond!

Ik woon samen met mijn vrouw, twee honden en twee katten in een huis met een bescheiden tuin. Ons huis is – zelfs met zo veel dieren – een oase van rust. Ik help dan ook graag iedereen in de omgeving van Gent om hetzelfde te bekomen: een rustige en harmonieuze band met je hond zodat je elkaar blindelings begrijpt!

Opleidingen en ervaring

  • Zelfstandig hondeninstructeur (Syntra)
  • Stage De Voeding van de hond (Syntra)
  • Hondengedragstherapeut volgens connectiemethode (Geert De Bolster)
  • Instructeur in hondenschool Happy Dogs te Kalken.

Waarom kiezen voor Flinke Hond?

Kleine onderneming, grootse passie voor honden

Duurzaamheid icoon

Met de grootste zorg voor onze planeet

klantenservice icoon

Vlot bereikbaar voor vragen en opmerkingen

kwaliteit icoon

Alles met het oog op de hoogste kwaliteit

gezondheid en welzijn icoon

Het welzijn van jou en je hond steeds op de eerste plaats