6 tips om beter te trainen met je hond

Ben je klaar om van jouw hond de beste hond ooit te maken? Ik weet wat je zal zeggen: alle honden zijn de beste! Maar zou het niet nog leuker zijn als je hond perfect doet wat je er van vraagt en misschien zelfs enkele leuke trucjes kan? Lees dan zeker onderstaande tips!

1: Elke interactie met je hond is een opportuniteit! Trainen met je hond hoeft helemaal geen uitgerekte blok te zijn. In elk moment van de dag zit een kans om bij te leren. Ben je eten aan het maken? Leer je hond dan op een respectabele afstand te wachten. Komt je hond je begroeten? Doe dan eerst enkele oefeningen voor je hem overlaadt met aandacht.

2: Laat je hond zitten voor elke maaltijd! Zoals reeds gezegd bij de eerste tip is elk moment een opportuniteit om te trainen met je hond. Maar je hond laten zitten voor elke maaltijd is eigenlijk een must! Ik leer dit aan elke cliënt tijdens de puppycursus die ik aanbied. Het creëert rust bij de hond, leert de hond aandacht hebben voor jou en je hond zal snel het commando ‘zit’ onder de knie hebben als puppy.

3: Varieer met beloningen! Net als mensen houden honden er niet van om telkens dezelfde beloning te krijgen. Zelfs al zijn het heerlijk natuurlijke hondensnacks, dan nog is het beter om enkele verschillende smaken te gebruiken. Ikzelf heb altijd een snoepzakje bij met minstens twee verschillende soorten hondensnacks. Af en toe eens veel snacks geven tijdens de training zal trouwens ook het gedrag versterken. De zogenaamde jackpot!

4: Doe inspiratie op! Neem je hond mee naar een hondenschool of bekijk welke houdingen/trucjes je allemaal kan aanleren op youtube. Steeds dezelfde twee oefeningen gaat namelijk al snel vervelen…

5: Zorg er voor dat jullie allebei plezier hebben! Trainen met je hond bevordert de band tussen jullie. Op voorwaarde natuurlijk dat het trainen leuk blijft. Ga niet te lang door als iets niet lukt en probeer altijd te stoppen op jullie hoogtepunt. Zo staat je flinke hond de volgende training al te popelen om er aan te beginnen.

 6: Niet te veel willen! De attentiespanne van een hond – en dan vooral van jonge honden – is niet altijd zo groot. Probeer dus niet elke dag urenlang te trainen met je hond. Korte blokken van een kwartier zijn veel beter dan een ellenlange training. Op deze manier zal je je hond niet overprikkelen en houd je de motivatie hoog. 

Kan je wat extra hulp gebruiken bij eventuele gedragsproblemen of volg je graag de puppycursus op maat? Contacteer me dan nu!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.